Բաղադրությունը`
8-10 հունական ընկույզ
300 գր. շաքարավազ
150 գր. ջուր
4 ճ.գ. կակաո
250 գր մարգարին, մանկական կեր «Малютка» (կամ «Малыш»)
Պատրաստման եղանակը`
8-10 հունական ընկույզ մաքրել և կտրատել, կարելի է փոխարինել չամիչով, կամ երկուսը միասին: 300 գր. շաքարավազը կաթսայի մեջ խառնել 150գր. ջրով` եռացնել: Եռման պրոցեսի ժամանակ ավելացնել 4 ճ.գ. կակաո, և խառնել մինչև կակաոն և շաքարավազը ամբողջությամբ լուծվեն, այդ ժամանկ ավելացնել կամ ընկույզ, կամ չամիչ, կամ էլ երկուսը միասին, որպեսզի ներծծվի շաքարավազով:
Երբ զանգվածը եռա, անջատել և ավելացնել 250գր. մարգարին , որպեսզի այն հալվի ամբողջությամբ: Ափսեի մեջ լցնել մի տուփ մանկական կեր «Малютка», կարելի է «Малыш» և վրան ավելացնել պատրաստի լուծույթը: Լավ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան: Զանգվածը լցնել պոլիէթիլենային տոպրակի վրա, փաթաթել և դնել սառնարան: Այնուհետև հանել, կտրատել:
ԱՂԲՅՈՒՐ